Zó zorgvuldig gaat de kassier om met onze Regio Deal miljoenen

Frank Hendriks is kassier van de Regio Deal. Dat wil zeggen dat hij miljoenen beheert en zorgt dat het geld van de Regio Deal goed besteed wordt. Geen eenvoudige maar wel een cruciale rol in het realiseren van alle innovatieve en duurzame projecten. Frank: ‘Hoewel ik erg betrokken ben bij de regio, ben ik als kassier zakelijk. Het geld moet goed besteed worden.’

Hoe ben je als kassier bij de Regio Deal betrokken geraakt?

‘Vorig jaar hebben de betrokken gemeenten, provincies en Cleantech Regio met elkaar de Regio Deal binnengehaald. We hebben onder meer van het rijk 7,5 miljoen ontvangen en van de provincie Gelderland nog eens 4 miljoen. Dit geld mag wettelijk gezien niet rechtstreeks naar de penvoerders van de projecten worden overgemaakt. Dat moet worden gedaan door een lagere overheid zoals een gemeente. Apeldoorn heeft aangeboden deze kassiersfunctie op zich te nemen waarop ik ben gevraagd om dit uit te voeren.’

Hoe vind je dat?

‘Ik vind het een erg mooie klus. Omdat ik al ruim 30 jaar bij de gemeente Apeldoorn werk, is het leuk om eens over de schutting te kijken. Wat ik vooral mooi vind van de samenwerking in de Cleantech Regio is de Triple-Helix, dus de samenwerking van overheid, onderwijs én ondernemers. Ik woon zelf in Zutphen, werk in Apeldoorn en ben actief in de regio. Ik ken sommige initiatiefnemers of projecten persoonlijk. Maar ondanks die betrokkenheid, ben ik als kassier zuiver zakelijk. Dus, goede afspraken maken én je daaraan houden.’

Lees het uitgebreide verslag hier.